Afrika del 2.

Hej igen!!
Just nu sitter Annie och jag pa "Old Vic's" i Nelspruit i Sydafrika.
Vi kom precis hit fran Krugerparken dar vi har tillbringat de senaste med safari!

Det har varit en mycket spannande upplevelse. Tidiga mornar (ga upp typ 04.00) och stekande het sol fran kl. 8 pa morgonen!
Vi lyckades aldrig se the big five, men vi fick se fyra av dem; elefant, buffel, noshorning och lejon! Det vara bara leoparden som inte ville visa sig for oss (kandes faktiskt som att alla andra i hela kruger hade sett en!!!).

Nagra andra djur vi sag var: giraff, impala (tusentals), kudu, mungo, orm, vildsvin, sjakal, flodhast, genet, gepard och en himla massa fargglada faglar!!

Nu har vi som sagt tagit oss vidare till Nelspruit for att sedan kunna komma vidare till Mozambiqe. Planen ar att vi skall ta en buss imorgon formiddag som gar till Maputo (huvudstad i Moz.), sova dar en natt och sedan aka upp till Tofo/Inhambane dar vi hoppas pa sol och bad!!
Ja, man vagar ju inte hoppas pa for mycket anda, men Mozambique har 250 mil kust, sa vi skall nog hitta nagot fint stalle!! :D

Vi mar bra iallafall, inga storre sjukdomar an sa lange.
Vi skriver igen nar vi kommit fram i Mozambique!

Ha det bra dar hemma! Hur ar vadret?? ;-)

Kram Linn

VI LEVER!!

Om ni undrat varfor det varit tyst har sa ar det for att jag helt enkelt inte orkat spendera min semester i Sydafrika framfor en dator... :P
Nar vi landade i Johannesburg var vart forsta problem hur fasen vi skulle ta oss fran flygplatsen till det forsta hotellet. Taxi och minibuss kostade 4500, vi lyckades i och for sig pruta ner det till 3000, men det ar anda aaaaalldeles for dyrt! Vad gjorde vi da?
Jo, vi hyrde en egen bil!! En ny Nissan Micra -10 som gatt over 20'000 mil alla redan. Sjukt tycker jag.
Den bilen tog oss genom arhundradets varsta ovader, over 40 mil till den lilla byn Graskop. Kl. 23 kom vi fram och kunde checka in pa varat hostel, "Valley View Hostel".
Forsta dagen spenderade vi med att: kolla vattenfall, fina utsikter, Bourkes potholes och dricka Sydafrikanskt vin (& capten morgan...)
Andra dagen spenderade vi med att: Annie och Jocke gjorde "Graskop Big Swing" (kolla Youtube), bada i MacMac pools dar vi sag en knasgron vattenorm och tva blaryggade svalor (finns bara pa tre stallen i Sydafrika), se MacMac falls och "God's Window".
Det har varit ett par riktigt bra dagar, men nu ar man faktiskt riktigt trott. Det ar grymt varmt har, idag holl vi pa att smalla av, sakert 30 grader i skuggan! Lite nudlar och rose & fanta far nu satta "tempot" for denna kvall. Imorgon bitti skall vi ge oss av tidigt for att aka vidare mot Krugerparken. Det ar dags for SAFARIIIIII!! :D
Jag ar ledsen att det inte blir nagra bilder, men det ar skitkrangligt att lagga upp dom har! :( Ni far kolla pa Kristians blogg och hans resdagbok istallet. Hoppas han lagger upp lite bilder pa mig dar ocksa. Just nu verkar det som att jag inte har varit med pa utflykterna, men det har jag!
Hoppas ni har det bra hemma! :)
Kram Linn

Testing, testing!

Kristian tjatade och tjatade och TJATADE...

...så till slut fick jag ge med mig.

Vi har köpt en undervattenskamera.
Han har ju rätt i en sak;
tänk att ha varit i Mozambique och simmat med valhajar och Gud vet vad för läskiga och färgglada fiskar
UTAN att ha filmat det!

Can't let that happen!!!!!

Så idag var vi på Solbergabadet (my old neighba'hooooods) och testfilmade/fotade lite.
Här är resultatet:





Checka in våra nya kompisar till höger i bild. De var SJUKT impade av vår kamera!


Krille och en "okänd unge"...


Jag...

Jag tror det kommer bli grymt!!!!! :D


RSS 2.0